Loading...
ALĂPTAREA 2018-07-17T11:30:00+00:00

Project Description

Alăptarea reduce riscul de SIDS. Alăptarea chiar pentru câteva zile este mai bună decât deloc, dar perioada recomandată este de minim 6 luni.

alăptarea

Se recomandă alăptarea să continue și după luna a șasea, când mama și bebelușul decid că este timp ca să-l ia de la sân.

Bebelușii alăptați au risc mai mic de SIDS.

Încă din 1965 a fost arătat, că bebelușii cu vârsta sub 3 luni, care au decedat din cauza SIDS prezintă mica probabilitate să fi fost alăptați. De atunci multe cercetări au susținut efectele de protecție ale laptelui matern, în general alăptarea reduce riscul de SIDS cu jumătate.

Chiar și o perioadă scurtă de alăptare poate fi benefică pentru Bebelușul dvs. Este dovedit că alăptarea mai îndelungată, cât și cea pentru o perioadă mai scurtă, sunt asociate cu o frecvență mai mică a SIDS, dar alăptarea pentru o perioadă mai îndelungată este asociată cu un risc mai mic.

Întrebări frecvente despre alăptare

Hrănirea cu sticla mărește riscul de SIDS?

Alăptarea poate să reducă riscul de SIDS, dar dacă hrăniți bebelușul cu sticla și urmăriți toate celelalte sfaturi și recomandări pentru un somn mai sigur, atunci posibilitatea este foarte mică.

Este sigur să alăptez dacă fumez?

Alăptarea are multe avantaje și indiferent dacă Dvs. sunteți fumător, asta este cel mai bun mod de hrănire a bebelușului dvs. Încurajăm fumătorii să alapteze, dar fumatul are riscurile sale cu care trebuie să fiți conștienți.

Folosirea țigărilor electronice în apropierea bebelușului

În momentul de față nu sunt cercetări legate cu țigările electronice și SIDS, dar folosirea lor se pare că este mult mai sigură decât să continuați să fumați atât în timpul sarcinii cât și după nașterea bebelușului dvs. Fiindcă nu există cercetări concrete despre folosirea țigărilor electronice și SIDS, vă recomandăm să nu le folosiți în apropierea bebelușului și să nu le puneți în patul dvs. după folosirea lor.