Loading...
DORMITUL ÎMPREUNĂ 2018-07-17T14:58:55+00:00

Project Description

Unii părinți aleg să doarmă împreună cu bebelușul lor. Asta înseamnă că bebelușul împarte același pat cu adulții într-o mare parte din noapte, ci nu doar cât să fie consolat sau hrănit.

dormitul împreună

Când nu trebuie să dormiți în același pat cu bebelușul dvs.?

Este important să știți că sunt multe circumstanțe la care împărțirea patului cu bebelușul dvs. ar putea fi foarte periculos.

Împărțirea patului mărește riscul de SIDS mai ales dacă:

  • sau Partenerul dvs. fumați (chiar dacă nu fumați în dormitor)
  • sau Partenerul dvs. ați consumat alcool sau luați droguri (inclusiv somnifere)
  • Sunteți foarte obosiți
  • Bebelușul dvs. este născut prematur (37 de săptămâni sau mai puțin)
  • Bebelușul dvs. este născut cu o greutate mică (2,5 kg sau mai puțin)

Niciodată nu trebuie să dormiți cu bebelușul dvs. dacă vreun punct mai sus menționat este valabil pentru dvs. Trebuie să fiți extrem de atenți când vă hrăniți bebelușul, dacă sunteți într-o poziție în care amândoi puteți adormi în pat.

Niciodată nu dormiți pe canapea sau pe fotoliu împreună cu bebelușul dvs.

Dormitul pe canapea sau pe fotoliu împreună cu bebelușul poate mări riscul de SIDS cu 50 de ori.

Dacă decideți să dormiți împreună cu bebelușul dvs.

Indiferent de cele mai sus menționate, părinții pot alege să doarmă împreună cu bebelușul lor. Dacă asta este alegerea dvs., este important să fiți informat cum puteți să reduceți riscul:

  • Convingeți-vă că în pat nu sunt perne, cearșafuri, pături sau alte obiecte care ar putea împiedica respirația bebelușului sau să cauzeze supraîncălzire. Un procent mare din sugari, care au decedat de SIDS, au fost găsiți cu capul acoperit de lenjerie de pat/așternuturi libere.
  • Urmați toate recomandările noastre pentru un somn sigur ca să reduceți riscul SIDS.

Cel mai sigur loc de dormit pentru Bebelușul dvs în primele 6 luni este într-un pătuț în aceeași cameră cu Dvs.

Întrebări frecvente

Îmi fac griji că pot să adorm în pat în timp ce alăptez noaptea bebelușul meu. Aceasta este normal?

Alăptarea reduce riscul SIDS, așa că noi mereu vom încerca să vă ajutăm să găsiți un mod de a continua alăptarea în cel mai sigur mod. Dacă credeți că puteți adormi, fiind întinsă, încercați să alăptați șezând sau ridicați-vă din pat când alăptați. La fel este foarte important să nu adormiți cu bebelușul dvs. pe canapea. Dacă vă faceți griji că se poate întâmpla, lăsați bebelușul într-un loc de somn sigur. Când alăptați, rugați-l pe partenerul dvs. să rămână treaz, alăptați într-o poziție diferită, în care știți că nu puteți să adormiți.

Bebelușul nostru nu se simte comod în pătuțul lui și doarme bine doar în patul nostru. Ajutați!

Din păcate nu este ușor să știți cu siguranță unde bebelușul doarme cel mai bine până când n-ați încercat câteva variante diferite! Bebelușii se pot obișnui cu diferite locuri de somn, dar s-ar putea să dureze. Mulți părinți, care au dormit împreună cu bebelușii lor cred că acesta doarme acolo cel mai bine, dar după ce îl mut în pătuțul lui și îi oferă posibilitatea să se obișnuiască cu locul nou se conving că de fapt bebelușul doarme mult mai bine singur. Foarte des el începe să se învârtă mult mai puțin și să se trezească mai rar. Este posibil ca copilașul să adoarmă mai repede în patul dvs., dar probabil asta nu este datorită faptului că îi este mai comod, ci mai degrabă că simte apropierea dvs. și așa se liniștește și îl ajută să adoarmă mai repede. Încercați să-i mutați pătuțul lângă patul dvs., ca să puteți să vă puneți mâna pe el dacă este necesar și din nou să știe că sunteți aproape.

Oare trebuie să-mi împart patul cu bebelușul ca să-l alăptez bine?

Nu sunt dovezi că trebuie să dormiți împreună cu bebelușul dvs. ca să-l alăptați cu succes. Pentru hrănirea în timpul nopții este cel mai ușor să puneți bebelușul în patul dvs., ca să fie hrănit sau consolidat, dar bebelușii sunt în siguranță când îi puneți înapoi în patul lor ca să doarmă.

Ne sfătuiți să dormim împreună cu bebelușul nostru?

Noi nu le spunem părinților niciodată să nu doarmă cu bebelușul lor în același pat. Totuși, încercăm să le dăm părinților cel mai bun sfat care putem, așa ca ei să fie conștiincioși ce să nu facă niciodată și care sunt cele mai sigure moduri de a avea grijă de bebelușul lor.