Loading...
GEMENII 2018-07-17T11:21:33+00:00

Project Description

Indiferent dacă decideți ca bebelușii să doarmă în același pat sau separat, riscul de SIDS va fi mai mic dacă urmați sfaturile pentru somn sigur pentru fiecare bebeluș.

gemenii

Indiferent de decizia dvs. dacă gemenii să doarmă în același pat sau nu, toate sfaturile despre somnul în siguranță trebuie urmărite pentru fiecare bebeluș ca și în timpul zilei cât și noaptea.

Urmăriți următoarele recomandări de bază:

  • Puneți bebelușii să doarmă pe spate;
  • Nu fumați în timpul sarcinii și în apropiere de bebeluși după naștere
  • Folosiți saltele plate, tari și rezistente la apă;

Întrebări frecvente

Pot să dorm în același pat cu gemenii mei?

Cel mai sigur loc de somn pentru bebeluș este în propriul pătuț. Împărțirea patului cu un adult este un risc mare pentru bebelușii care sunt născuți prematur sau cu greutate scăzută la naștere, ceea ce este des întâlnit la gemeni.

Dormitul împreună este foarte periculos dacă Dvs. sau partenerul dvs. fumați (chiar dacă nu fumați în cameră), ați consumat alcool sau ați luat droguri (inclusiv medicamente care vă pot face somnoroși) sau sunteți foarte obosiți.

Puteți să găsiți mai multe informații pe pagina noastră la secțiunea de dormit împreună.

Dacă gemenii mei au dormit împreună în maternitate (sau în secțiunea NICU) nu trebuie asta să continue și acasă?

Bebelușii prematuri sau gemenii cu greutate scăzută dorm des în apropiere unul de altul în secțiunea intensivă pentru nou-născuți, cu scopul să semene mai mult cu mediul intrauterin și să îmbunătățească dezvoltarea funcțiilor vitale pecum ritmul cardiac și respirația.

După ce bebelușii dvs. sunt externați, ei trebuie să doarmă după sfaturile pentru somn sigur pentru toți bebelușii.

Pediatrul mi-a spus, că este mai bine gemenii să doarmă în același pat, decât separat. De ce?

Noi am încuraja gemenii să doarmă în același pat ca să puteți să împarțiți camera cu ei dacă aveți spațiu limitat. Împărțirea camerei cu bebelușii dvs. este într-adevăr o măsură importantă care puteți să o urmăți ca să reduceți riscul de SIDS.

Sunt însă și alte motive pentru a opta gemenii dvs. să doarmă în același pat. După unele cercetări, punerea gemenilor în același pat poate să le ajute să-și regleze temperatura corporală, ciclul de somn și se pot liniști.

Am citit că bebelușii au nevoie de paturi separate/locuri de somn, după ce încep să se rostogolească și să se miște liber prin pat. Care este cea mai bună soluție dacă nu am loc pentru două paturi în camera mea?

Uneori ar putea fi greu în practică să urmăriți toate sfaturile pentru un somn mai sigur, mai ales dacă nu aveți spațiu suficient.

Dacă nu puteți să puneți două paturi separate pentru gemenii din camera dvs. – atunci puteți să lasați ușile deschise între încăperile dvs. sau să faceți cu rândul cu partenerul dvs. ca să dormiți cu gemenii în camera copiilor.