Loading...
TEMPERATURA CAMEREI 2018-07-17T14:52:24+00:00

Project Description

Este important să asigurați o temperatură confortabilă camerei Bebelușului dvs.– nici prea mare nici prea mică. Riscul de SIDS este mai mare la bebelușii supraîncălziți, de aceea aveți grijă și mențineți temperatura camerei între 18 și 22° C

temperatura camerei

Doctorii recomandă să mențineți temperatura camerei între 18 și 22° C. Această temperatură și o păturica ușoară sau un săculeț de dormit cu o grosime bine aleasă sunt cele mai confortabile și sigure pentru somnul bebelușului.

Folosiți termometrul pentru cameră

Este greu să vă dați seama singuri câte grade sunt în cameră, așa că folosiți termometrul pentru camera unde doarme bebelușul dvs.

Sfatul nostru pentru haine și lenjerie de pat

Bebelușii, care nu se simt bine, au nevoie de mai puține hăinuțe și așternuturi. Bebelușii nu trebuie să poarte căciulițe în interior și nici să doarmă sub plapumă sau în așternuturi din puf.

Întrebări frecvent întâlnite

Cum pot să verific dacă bebelușului nu-i este prea cald?

Fiecare bebeluș este diferit și sfaturile noastre despre temperatura camerei sunt orientative. Așa că este important să preveniți riscul de supraîncălzire, verificând des bebelușul. Cel mai bun mod de a verifica temperatura bebelușului este în a pune mâna pe pielea burticii și să evaluați dacă este prea caldă. La fel puteți să verificați și ceafa să nu fie încălzită tare. Nu folosiți mâinile sau piciorușele lui ca reper, fiindcă acestea mereu se simt mai reci decât restul corpului. Dacă bebelușului îi este prea cald,veți simți că pielea lui este mai caldă, ușor umedă, transpirată sau încălzită prea tare și veți fi nevoiți să dați jos un strat sau mai multe straturi de lenjerie de pat sau așternuturi.

Îmi fac griji să nu-mi supraîncălzesc bebelușul pe timpul cald, ce pot să fac?

Înțelegem cât de greu este să mențineți temperatura în camera bebelușului  între gradele ideale –  18 și 22° C în lunile calde, știind că supraîncălzirea poate reprezenta un risc. Dacă cumva camera în care bebelușul doarme se răcorește greu, urmăriți „regulile de vară” pentru așternuturi  și haine mai subțiri, și deschideți ușa și fereastra camerei dacă aceasta prezintă siguranță. La fel puteți să folosiți și un ventilator ca să răcoriți camera, dar nu-l puneți direct spre copil. Este important să vă convingeți că bebelușul dvs. bea destule lichide. Dacă mănâncă din sticlă, oferiți-i apa fiartă pentru bebelușii sub șase luni sau apă obișnuită, pentru bebeluși de peste 6 luni. Bebelușii care sunt hrăniți numai cu lapte matern nu au nevoie de apă suplimentară până când nu încep să mănânce și alt fel de mâncare.

În casa mea, iarna, temperatura este sub cea ideală, oare trebuie să țin pornită încălzirea toată noaptea?

Rareori este nevoie să mențineți încălzirea toată noaptea și adăugarea unui strat de haine, deseori ajută. Nu uitați să nu folosiți căciulița pentru Bebelușul dvs. când este în interior, fiindcă el se răcorește prin capuț. Această regulă este foarte importantă pentru regularizarea temperaturii corporale. Dacă credeți că temperatura interioară a casei dvs. este prea joasă și doriți să lăsați încălzirea să meargă toată noaptea asigurați-vă că este setată o temperatură nu mai mare de 22 ° C.

De ce bebelușii, care nu se simt bine, au nevoie de mai puține straturi de haine sau așternuturi?

Când bebelușii nu se simt bine și au temperatură, aceștia pot fi mai calzi decât de obicei. Este important să îi îmbrăcați mai subțire și să nu îi înfofoliți pentru posibilitatea scăderii temperaturii corporale. Nu vă lăsați înșelați să îmbrăcați sau să înveliți un copil bolnav mai gros ca de obicei. Dacă bebelușul dvs. prezintă simptome îngrijorătoare, consultați sfatul medicului.