Loading...
ȚIGĂRILE 2018-07-17T11:27:30+00:00

Project Description

Fumatul în timpul sarcinii sau după naștere poate mări semnificativ riscul de SIDS pentru Bebelușul dvs. Dovezile științifice arată că în jur de 30% din cazurile de moarte subită la bebeluși pot fi evitate dacă mămicile nu fumează în timpul nașterii.

Dacă adaugăm și riscurile de fumat în jurul bebelușului acasă asta înseamnă că fumatul poate fi legat cu 60% din cazurile de moarte subită la sugari.

țigările

Cum să protejați bebelușul de fum

  • și partenerul dvs. trebuie să încercați să nu fumați în timpul sarcinii și după naștere;
  • Trebuie de asemenea să țineți bebelușul dvs. în afara locurilor unde fumatul este permis. Nu permiteți oamenilor să fumeze lângă bebelușul dvs. și Dvs.evitați să fumați acasă, în mașină și în alte locuri unde bebelușul dvs. petrece timp;
  • Dacă dvs. sau partenerul dvs. fumați nu trebuie să dormiți împreună cu bebelușul dvs., deoarece așa se mărește riscul de SIDS chiar dacă nu fumați în aceeași cameră.

Dacă fumați 1-9 țigări pe zi în timpul sarcinii. posibilitatea ca copilașul dvs. să moară din cauza sindromului morții subite la sugari se mărește de peste patru ori decât la o femeie, care n-a fumat deloc în timpul sarcinii.

Chiar dacă ați fumat în timpul sarcinii încă trebuie să încercați să nu expuneți bebelușul la fum după naștere și așa puteți să ajutați pentru reducerea riscului de moarte subită la sugari.

Unde puteți să găsiți ajutor pentru renunțarea la țigări

Renunțarea țigărilor nu este ușoară și necesită multă disciplină, dar asta este un efort, care merită să fie făcut.

Întrebări frecvente

Cum să renunț la fumat?

Renunțarea țigărilor poate fi foarte grea, dar se merită pentru Dvs. și pentru copilașul dvs. Aveți o posibilitate mai mare să reușiți dacă primiți ajutor de un profesionist.

Vorbiți cu moașa sau cu doctorul, ei pot să vă dea multe informații de folos și chiar să vă îndrume către grupuri care vă pot ajuta. Moașa și doctorul dvs. au experiență cu femei însărcinate, care au fumat în timpul sarcinii lor și pot să vă ajute.

Sunt sigure țigările electronice pentru bebelușul meu?

În prezent nu sunt cercetări pentru legătura între țigările electronice și SIDS, dar de fel folosirea țigărilor electronice este mult mai sigură decât fumatul țigărilor obișnuite.

Renunțarea la fumat este cea mai bună variantă, dar dacă alegeți să folosiți țigări electronice, continuați să țineți bebelușul departe de țigări și fumul lor.

Ce reprezintă terapia de substituție nicotinică și oare este sigură în timpul nașterii?

Terapia de substituție nicotinică (NRT) include folosirea de smoală, plasture sau tablete care furnizează o doză mică de nicotină în sânge. Aceste produse vă pot ajuta să vă descurcați cu sevrajul dând corpului puțină nicotină fără unele dintre produsele secundare ale fumatului(ca de exemplu monoxid de carbon și gudron).

Majoritatea femeilor însărcinate pot folosi sigur NRT, deși este important să vorbiți mai întâi cu medicul dvs.

Nimeni acasă nu fumează și noi rareori mergem undeva, unde este fum, dar încă îmi fac griji când copilul meu ajunge în astfel de mediu. Se poate mări așa riscul de SIDS?

Riscul de SIDS din expunerile întâmplătoare într-un mediu cu fum probabil ar fi destul de mic, dar nu sunt destule dovezi științifice, ca să știm cât este riscul exact. Încercați să protejați bebelușul mereu de un astfel de mediu.

Este sigur să alaptez dacă fumez?

Alăptarea are multe beneficii și indiferent dacă sunteți fumător sau nu, ăsta este cel mai bun mod de a hrăni Bebelușul dvs.